Mailing List Archive

Video playback speed very fast
Hello all,

I have been using mythtv on a Mythbuntu HP Microserver for a few years
now. Just recently when I tried to watch live TV or recorded video, I
noticed the video looked like it was being fast-forwarded and there is
no sound.

It was working perfectly for many months but something has happened
recently to change all this.

I have logged into the server and updated Mythbuntu (including a
"sudo apt-get dist-upgrade"). My local Arch Linux PC has also been
updated but still the video plays too fast. I can slow it down and speed
it up using U and J but normal speed is the fastest!

I have tried "mythfrontend -v --loglevel debug --logpath
/home/john/mythtv-logs --geometry 1900x1060" and have obtained a large
log file. There doesn't seem to be much to go on:

[snipped]

2017-05-25 21:47:49.748035 I [26000/26000] CoreContext
mythplayer.cpp:1833 (InitAVSync) - Player(0): Video timing method:
USleep with busy wait
2017-05-25 21:47:49.749077 I [26000/26000] CoreContext tv_play.cpp:5855
(StartPlayer) - TV::StartPlayer(): Created player.
2017-05-25 21:47:49.749231 I [26000/26000] CoreContext tv_play.cpp:2532
(HandleStateChange) - TV::HandleStateChange(): Changing from None to
WatchingPreRecorded
2017-05-25 21:47:49.768686 I [26000/26000] CoreContext tv_play.cpp:2632
(HandleStateChange) - TV::HandleStateChange(): Main UI disabled.
2017-05-25 21:47:49.768901 I [26000/26000] CoreContext tv_play.cpp:424
(StartTV) - TV::StartTV(): Entering main playback loop.

[snip]

2017-05-25 21:47:50.491412 E [26000/26058] AudioOutputBase
audio/audiooutputpulse.cpp:282 (WriteAudio) - PulseAudio: WriteAudio,
short write, 0 of 2822
2017-05-25 21:47:50.491416 E [26000/26058] AudioOutputBase
audio/audiooutputpulse.cpp:279 (WriteAudio) - PulseAudio: WriteAudio,
stream write failed: PA_ERR_INVALID
2017-05-25 21:47:50.491420 E [26000/26058] AudioOutputBase
audio/audiooutputpulse.cpp:282 (WriteAudio) - PulseAudio: WriteAudio,
short write, 0 of 2822
2017-05-25 21:47:50.491425 E [26000/26058] AudioOutputBase
audio/audiooutputpulse.cpp:279 (WriteAudio) - PulseAudio: WriteAudio,
stream write failed: PA_ERR_INVALID"

[loads and loads more of the above]

[snip]


I have Mythling installed on my Android device and it can play the
videos back correctly. This makes me think it is to do with my Linux PC
frontend??

Can anyone offer any suggestions? Thanks.
_______________________________________________
mythtv-users mailing list
mythtv-users@mythtv.org
http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users
http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette
MythTV Forums: https://forum.mythtv.org