Mailing List Archive

Problem with stonith RA using external/ipmi over lan/lanplus interface
------------------------------
Thanks Nikita,
The ipmitool work fine now. The password and user I was given from the person who configured the iLO is not correct. I created a new one and it works fine now.

Message: 4
Date: Fri, 13 Apr 2012 09:52:06 +0200
From: Nikita Michalko <michalko.system@a-i-p.com>
Subject: Re: [Linux-HA] Problem with stonith RA using external/ipmi
over lan or lanplus interface
To: "General Linux-HA mailing list" <linux-ha@lists.linux-ha.org>
Message-ID: <201204130952.06313.michalko.system@a-i-p.com>
Content-Type: Text/Plain; charset="iso-8859-1"

Hi,


> When I tried ipmitool -I lan -U root -H ip -a chassis power cycle. It did not
work but it worked with -I open interface.
-> it can't work without IP-adr. (ip=?)

You must first configure the ipmi( iLO 3) card with ipmitool, e.g.:
ipmitool lan print
ipmitool lan set 1 ipaddr 10.10.40.48
ipmitool lan set 1 netmask 255.255.255.0
ipmitool lan set 1 defgw ipaddr 10.10.40.1
ipmitool lan set 1 auth ADMIN PASSWORD
ipmitool lan set 1 user

... etc -> man ipmitool is your friend ;-)

> What should I do to enable lan/lanplus on SUSE 11?



Nikita Michalko




------------------------------


_______________________________________________
Linux-HA mailing list
Linux-HA@lists.linux-ha.org
http://lists.linux-ha.org/mailman/listinfo/linux-ha
See also: http://linux-ha.org/ReportingProblems

End of Linux-HA Digest, Vol 101, Issue 13
*****************************************
_______________________________________________
Linux-HA mailing list
Linux-HA@lists.linux-ha.org
http://lists.linux-ha.org/mailman/listinfo/linux-ha
See also: http://linux-ha.org/ReportingProblems
Re: Problem with stonith RA using external/ipmi over lan/lanplus interface [ In reply to ]
Glad to hear it - HTH!

Nikita Michalko



Am 16.04.2012 19:10, schrieb Pham, Tom:
> ------------------------------
> Thanks Nikita,
> The ipmitool work fine now. The password and user I was given from the person who configured the iLO is not correct. I created a new one and it works fine now.
>
> Message: 4
> Date: Fri, 13 Apr 2012 09:52:06 +0200
> From: Nikita Michalko<michalko.system@a-i-p.com>
> Subject: Re: [Linux-HA] Problem with stonith RA using external/ipmi
> over lan or lanplus interface
> To: "General Linux-HA mailing list"<linux-ha@lists.linux-ha.org>
> Message-ID:<201204130952.06313.michalko.system@a-i-p.com>
> Content-Type: Text/Plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hi,
>
>
>> When I tried ipmitool -I lan -U root -H ip -a chassis power cycle. It did not
> work but it worked with -I open interface.
> -> it can't work without IP-adr. (ip=?)
>
> You must first configure the ipmi( iLO 3) card with ipmitool, e.g.:
> ipmitool lan print
> ipmitool lan set 1 ipaddr 10.10.40.48
> ipmitool lan set 1 netmask 255.255.255.0
> ipmitool lan set 1 defgw ipaddr 10.10.40.1
> ipmitool lan set 1 auth ADMIN PASSWORD
> ipmitool lan set 1 user
>
> ... etc -> man ipmitool is your friend ;-)
>
>> What should I do to enable lan/lanplus on SUSE 11?
>
>
> Nikita Michalko
>
>
>
>
> ------------------------------
>
>
> _______________________________________________
> Linux-HA mailing list
> Linux-HA@lists.linux-ha.org
> http://lists.linux-ha.org/mailman/listinfo/linux-ha
> See also: http://linux-ha.org/ReportingProblems
>
> End of Linux-HA Digest, Vol 101, Issue 13
> *****************************************
> _______________________________________________
> Linux-HA mailing list
> Linux-HA@lists.linux-ha.org
> http://lists.linux-ha.org/mailman/listinfo/linux-ha
> See also: http://linux-ha.org/ReportingProblems

_______________________________________________
Linux-HA mailing list
Linux-HA@lists.linux-ha.org
http://lists.linux-ha.org/mailman/listinfo/linux-ha
See also: http://linux-ha.org/ReportingProblems